Henk Kelder - basement INC

Werk Perspectief logo

Van 1 april 1984 tot 31 januari 2018 was ik in dienst bij Capgemini. Kwam ik binnen met een COBOL cursus, in de loop der jaren heb ik met allelei programmeertalen en omgevingen ervaring opgedaan. Ik noem C/C++, Visual Basic, vb.net, c#.net, asp.net, php, sql, java/javascript, Biztalk, enzovoorts. (Intussen geloof ik dat het eigenlijk allemaal niet zoveel uitmaakt. Elke taal en omgeving heeft zijn specifieke voor- en nadelen, maar in the end komt het allemaal op hetzelfde neer. Je bouwt software.)

Sinds 1 februari 2018 ben ik in dienst bij Perpectief in Harderwijk. Perspectief is specialist op het gebied van arbodienstverlening, arbeidsmobiliteit en duurzame inzetbaarheid. Ik ga meehelpen met het ontwikkelen van de IT systemen die Perspectief daarbij gebruikt.

In afgelopen jaren heb ik voor veel klanten mogen werken. Ik noem de grote banken, Rijksoverheid en Obvion. Het zijn er teveel om op te noemen. Mijn rol was de laastste jaren meestal applicatie architect en meebouwend voorman. En enkele keer deed ik een code review of een consultancy klus.

Mijn 'arbeidsvreugde' haal ik uit het bedenken en realiseren van oplossingen voor klanten. Ik streef daarbij naar pragmatische oplossingen en ik geloof niet zo in het star vasthouden aan methodieken en standaards, vooral als dat eerder een last dan een lust is. En ik ben het meest tevreden als ik na afloop weet dat ik iets moois gemaakt heb...